Калінджі (чорний кмин)

- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
195 грн/кг
Показати оптові ціниОпис
Виробництво - Індія
Придбати калінджі об'ємом до 1 кг, Ви можете за ціною 35 грн/100 грам
Калінджі - дрібні чорні насіння з легким пряним ароматом і гострим, злегка гіркуватим смаком.
У смаку калінджі можна відчути нотки перцю, мускатного горіха і суниці.
Корисні властивості калінджі складно переоцінити:
1. Запобігає виникнення каменів у жовчному та нирках
2. Має потужну антибактеріальну дію
3. Підвищує працездатність і тонізує
4. Покращує стан шкіри і волосся
5. Стимулює імунітет
6. Покращує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, допомагає впоратися з діареєю, блювотою, здуттям
7. Нормалізує рівень цукру
8. Запобігає виникненню ракових пухлин
9. Благотворно впливає на нервову систему
Зберігати калінджі стоїть в сухому темному місці, захищеному від сонячних променів
В які страви варто додавати калінджі?
У кулінарії калінджі використовують аналогічно чорного перцю. Але на відміну від перцю, чорний кмин в невеликих кількостях не дратує шлунок.
Для кращого розкриття смакових якостей і аромату, калінджі злегка обсмажують.
Калінджі можна додавати в супи, м'ясні, овочеві страви, соуси, гуляші. Спеція відмінно поєднується зі стравами з рису, гороху, сочевиці, квасолі.
Використовують в рецептах приготування квашенноой капусти, мариноанных огірків, помідорів, болгарського перцю. Чорний кмин популярний у випічці - його додають у хліб, кекси, печиво, булки.
Насіння заварюють і якості чаю.
Дуже цінуватися масло, що отримується з чорного кмину.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Кмин |
Склад | Черный тмин |
Інформація для замовлення
- Ціна: 195 грн/кг