майоран — одна з найпопулярніших прянощів у світі, з легким ароматом і тонким гостропряним смаком.
Його справедливо можна вважати універсальною спецією, яка ідеально гармонує з величезною кількістю страв.
Разом із неймовірним смаком майоран несе в собі й величезну користь для організму:
1. Полегшує травлення (мінно тому рекомендують класти майоран у м'ясні та жирні страви, страви з горохом або квасолею)
2. Покращує стан нервової системи, тонізує
3. Справляється з безсонням і головним болем напруги
4. Завдяки легкому сечогінній властивості застосовується у разі захворювань нирок і сечового міхура
5. Завдяки високому вмісту калію та магнію допомагає в зміцненні судин і нормалізації роботи серцево-судинної системи
6. Має протизапальну дію на ясна
Як і де використовувати майоран?
майоран додають у страви наприкінці приготування, щоб не втратити його аромат.
Широко використовують у маринадах і консерваціях, незамінний для квашеної капусти.
Додають у м'ясні страви, до фарш, у страви, що містять у собі бобові.
Якщо Ви одного разу спробуєте підсмажити сало з майораном — це стане Вашою улюбленою стравою!
Неймовірно смачні компоти та чаї з майораном, у літню спеку вони здатні чудово видалити спрагу.
Разом із чебрецем і базиліком майоран надає яскравий смак звичайного овочевого рагу.
Під час купівлі до 1 кг — вартість 13 грн/100 грамів
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Єгипет |
Тип спецій | Майоран |
Склад | Майоран зелень |
Ціна за 1 кг | 95 |
- Ціна: 95 ₴/кг