Гвоздика мелена — пряність, що має насичений пекучий смак і особливий яскравий аромат, широко використовувана у всьому мире.
Пряність у меленому вигляді отримують способом перемола нирок гвоздичного дерева (цвяшки цілої).
Гвоздика являє собою висушені нирки гвоздичного дерева
Така звична для нас пряність, у Великобританії внесено до офіційного переліку лікарських рослин.
Цінність Гвоздики зумовлена її складом ( магній, кальцій, калій, натрій, залізо, марганець, цинк) і високим вмістом вітамінів групи B, вітаміну С, К, Е.
- Допомагає впоратися із зайвою вагою завдяки нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту
- Стимулює вироблення шлункового соку, покращує апетит
- Позбавляє деяких видів паразитів, що мешкають у кишківнику
- Нормалізує артеріальний тиск (у разі гіпотензії), тонізує
- Освіжає дихання (замінить жувальну гумку)
- Ефективна для профілактики грипу і ГРВІ
- Настій гвоздики здатний впоратися з зубним болем, зняти запалення з ясен
- Бореться зі зростом ракових клітин, завдяки вмісту евгенолу
Гвоздика у кулінарії
Звичайно ж, насамперед, гвоздика незамінна в маринадах — овочі, гриби, риба з гвоздиком — просто неперевершені.
Пікантну гостроту й аромат додає пряність м'ясним супам (за 3-5 хвилин до готовності), плову, холодцю.
Молоту спецію додають до смаженого м'яса (за 7-10 хвилин до готовності).
Кондитери кладуть гвоздика в кекси, печиво, креми.
Гвоздика — обов'язковий складник глінтвейну, ідеально підходить і для безалкогольних напоїв: коктейлі, смузі, компотів.
Під час купівлі менш ніж 1 кг, ціна 22 грн/100 грамів
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Гвоздика |
Склад | Гвоздика молотая |
Ціна за 1 кг | 168 |
- Ціна: 22 ₴/100 г