Орегано – пряність з теплим гострим посмаком; є родичом м'яти, але має менш яскравий аромат і смак.
Спеція орегано відома своїм корисним впливом на організм:
1. Запобігає раковим захворюванням завдяки високому вмісту антиоксидантів
2. Нормалізує гормональний фон у жінок
3. Знижує відчуття тривоги, виступає натуральним антидепресантів
4. Запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі
5. Бореться з кишковими мікробами
6. Нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту
Використання в кулінарії
Орегано треба додавати в страву за 5-7 хвилин до закінчення готування.
Пряність додасть аромату і м'яко підкреслить гостроту рибних, м'ясних, овочевих блюд.
Без орегано не можна уявити смачну домашню ковбасу, паштет або тушену картоплю.
Чудово поєднується з супами та різноманітними соусами.
Входить до складу різних маринадів, додається в піцу, салати, бутерброди.
Посипте готові макарони цією пряністю і відчуйте себе в Італії.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Єгипет |
Тип спецій | Материнка |
Склад | Орегано (душица) |
Ціна за 1 кг | 97 |
- Ціна: 13 ₴/100 г