Розмарин — сушене листя середземноморського чагарнику. Має свіжий хвойний аромат із тонкими камфорними нотками.
Широко використовується з лікувальною та профілактичною метою:
1. Має жовчогінний і протизапальний ефект
2. Загоює рани (у разі зовнішнього застосування)
3. Підіймає імунітет
4. Перешкоджає старінню, допомагає виведенню шлаків
5. Відвар розмарину під час зовнішнього застосування зміцнює волосся, очищає шкіру.
6. Покращує пам'ять і працездатність мозку, тому рекомендуємо школярам і студентам під час сесій
7. Тонізує і стабілізує тиск у разі гіпотонії
Розмарин на кухні
Розмарин — незамінна приправа для рибних і м'ясних страв. Широко використовують із запеченими овочами. Не втрачає своїх корисних властивостей під час нагрівання.
Надає неповторного аромату домашньій випічці.
Розмарином ароматизують олії, оцет, додають у соуси, маринади, супи, страви з квасолі та гороху, салати
Не варто застосовувати розмарин разом із лавровим листом, ці дві спеції не дуже добре поєднуються разом.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Єгипет |
Тип спецій | Розмарин |
Склад | Розмарин |
Ціна за 1 кг | 125 |
- Ціна: 17 ₴/100 г