Зіра (кумін) мелена — пряність із горіховим смаком, злегка гіркуватим; має чітко окреслений аромат. Її заслужено вважають королевою східних прянощів.
Використовують зір як загалом, так і в меленому вигляді.
Корисні властивості зір для організму:
1. Підвищує рівень гемоглобіну завдяки високому вмісту заліза
2. Сприяє правильному травленню й засвоєнню поживних речовин
3. Захищає від раку шлунка та печінки, завдяки здатності поглинати вільні радикали
4. Запобігає розвитку діабету
5. У разі зовнішнього застосування позбавляє висипок на шкірі
6. Відвар іззірки нормалізує діяльність нирок
7. Чай іззування чудовий засіб у разі нудоти, блювоти, здуття живота.
Зіра в кулінарії
Найчастіше зира використовується для приготування плову. Саме вона надає страві східний аромат і неймовірний смак.
Пряність чудово поєднується з м'ясними стравами та маринадами для них.
Додає аромату овочевим стравам, картопляним і рибним супам, гуляшу.
Мелена зира активно використовується для ароматизації випічки, чудово поєднується з будь-яким солоним тістом, пряниками та пряним печивом.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 500 г |
Склад | зира |
Ціна за 1 кг | 102 |
- Ціна: 75 ₴/упаковка