Куркума мелена — , пряність, що отримується через подрібнення кореня рослини Куркума. Відмітна риса спеції — яскравий колір, приємний аромат і слабожгучий пряний смак.
Корисні властивості куркуми:
1. Підвищує імунітет (у разі регулярного вживання)
2. Є потужним антиоксидантом, уповільнює процеси старіння організму
3. Допомагає впоратися з депресією
4. Позбавляє печії
5. Має глистогону дію
6. Покращує якість шкіри
7. Сприяє схудненню та виведенню токсинів з організму
8. Допомагає впоратися з бактерією Хелікобактер пилорі, яка провокує гастрити та виразку шлунка
9. Знижує потяг до солодощів завдяки регулюванню вуглеводного обміну
10. Очищає судини, допомагає оновлюватися крові
Як використовувати куркуму в кулінарії?
Куркуму додають у перші страви за 3 хвилини до закінчення варіння — супи виходять яскравими, зі злегка уловним ароматом
Спеція ідеально підходить для омлетів, рагу, соусів, салатів.
Є природним барвником, широко використовуваним у кондитерських виробах
Надає гарного кольору та яскравого смаку стравам із риби
Додавати спецію в страви потрібнотрохи, наприклад, на 2 склянки рису для плову куркуми потрібно взяти на кінчику ножа.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Куркума |
Вага | 500 г |
Склад | куркума 1 сорт |
Ціна за 1 кг | 89 |
- Ціна: 51 ₴/упаковка