Виробництво — Індія
Придбати каліджі об'ємом до 1 кг, Ви можете за ціною 15 грн/100 грамів
Калінджі — дрібне чорне насіння з легким пряним ароматом і гострим, злегка гіркуватим смаком.
У смаку калінджі можна відчути нотки перцю, мускатного горіха та суниці.
Корисні властивості калінджі складно переоцінити:
1. Запобігає виникненню каменів у жовчному та нирковому нирках
2. Має потужну антибактеріальну дію
3. Підвищує працездатність і тонізує
4. Покращує стан шкіри та волосся
5. Стимулює імунітет
6. Покращує роботу шлунково-кишкового тракту, здуття
7. Нормалізує рівень цукру
8. Запобігає виникненню ракових пухлин
9. Сприятливо впливає на нервову систему
Зберігати калінджі варто в сухому темному місці, захищеному від сонячних променів
У які страви варто додавати калінджі?
У кулінарії калінджі використовують аналогічно чорному перцю. Але, на відміну від перцю, чорний кмин у невеликих кількостях не подразнює шлунок.
Для кращого розкриття смакових властивостей і аромату калінджі злегка обсмажують.
Калінджі можна додавати в супи, м'ясні, овочеві страви, соуси, гуляші. Спеція чудово поєднується зі стравами з рису, гороху, сочевиці, квасолі.
Використовують у рецептах приготування квашеної капусти, маринованих огірків, помідорів, болгарського перцю. Чорний кмин популярний у випічці — його додають у хліб, кекси, печиво, булочки.
Насіння заварюють і як чай.
Дуже цінується олія, що отримується з чорного кмину.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Тип спецій | Кмин |
Вага | 100 г |
Склад | Черный тмин |
- Ціна: 35 ₴/100 г