Гвоздика мелена – пряність, що володіє насиченим пекучим смаком і особливим яскравим ароматом, що широко використовується у всьому світі.
Пряність у молотом вигляді отримують шляхом перемолу нирок гвоздикового дерева (гвоздики цілою).
Гвоздика являє собою висушені бруньки гвоздичного дерева
Така звична для нас пряність, у Великобританії внесена в офіційний перелік лікарських рослин.
Цінність Гвоздики обумовлена її складом ( магній, кальцій, калій, натрій, залізо, марганець, цинк) і високим вмістом вітамінів групи В, вітаміну С,Тобто
- Допомагає впоратися із зайвою вагою за рахунок нормалізації роботи ШЛУНКОВО-кишкового тракту
- Стимулює вироблення шлункового соку, покращує апетит
- Позбавляє від деяких видів паразитів, що живуть в кишечнику
- Нормалізує артеріальний тиск (при гіпотензії), тонізує
- Освіжає дихання (замінить жувальну гумку)
- Ефективна для профілактики грипу та ГРВІ
- Настій гвоздики здатний впоратися із зубним болем, зняти запалення з ясен
- Бореться зі зростанням ракових клітин, завдяки вмісту евгенолу
Гвоздика в кулінарії
Звичайно ж, в першу чергу, гвоздика незамінна в маринадах – овочі, гриби, риба з гвоздикою – просто неперевершені.
Пікантну гостроту і аромат додає пряність м'ясних супів (за 3-5 хвилин до готовності), плову, холодцю.
Мелену спецію додають до смаженої м'яса (за 7-10 хвилин до готовності).
Кондитери кладуть гвоздику в кекси, печиво, креми.
Гвоздика – обов'язкова складова глінтвейну, ідеально підходить і для безалкогольних напоїв: коктейлі, смузі, компотів.
При купівлі менше 1 кг, ціна 22 грн/100 грам
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Гвоздика |
Склад | Гвоздика молотая |
Ціна за 1 кг | 224 |
- Ціна: 244 ₴/кг